Aida Repishti, Presidente

Znj. Aida Repishti ka qenë pjesë e Lincoln Centers që nga themelimi në vitin 1997, ku ajo vazhdimisht ka pasur një rol udhëheqës në krijimin dhe themelimin e një stafi dhe programi profesional, duke rezultuar një lider në Shqipëri si për biznesin ashtu dhe për trajnimin e gjuhës. Ajo ka mbajtur postin e drejtoreshës së Qendrave Lincoln që nga hapja e qendrës së parë. Me integritetin dhe etikën e fortë të punës së saj, ajo ka ndërtuar një nivel të lartë besueshmërie në mesin e stafit, nxënësve dhe komunitetit. Deri në vitin 2015, ajo ka punuar si Zëvendës Presidente Ekzekutive për Marrëdhëniet me Publikun, duke punuar me qeverinë dhe biznesin për ta bërë Lincoln-in një partner strategjik në arsim.

Znj. Repishti erdhi në Qendrën Lincoln pas 12 vjetësh pune si një arkitekte në zyrën e planifikimit të Tiranës dhe 4 vjetësh jetese në New York City si gruaja e një diplomati shqiptar në Kombet e Bashkuara.

Filmi i preferuar:
Jeta e të tjereve (The Life of the Others)

Autori i preferuar:
Ismail Kadare

Ushqimi i preferuar:
Çdo lloj fruti

Connect with Aida on LinkedIn


Robb Provost, Themelues dhe Kryetar i Bordit të Drejtorëve

Në vitin 1997, Z. Provost (së bashku me skuadrën e tij drejtuese, e cila pwrfshin Aida Repishtin dhe Edita Nikollën) themeloi Fondacionin “Abraham Linkoln” të Shqipërisë si një organizatë arsimore jo-fitimprurëse vetë financuese. Pasioni i tij ka qenë t’u shërbejë njerëzve në mënyrë që të nderonte Perëndinë dhe që kombi të përfitonte.

Në vitin 2009, duke vënë në dukje punën e tij për të promovuar jetën dhe trashëgiminë e Abraham Linkolnit, Z. Provost u nderua nga Akademia Linkoln e Illinoisit me çmimin prestigjoz “Urdhëri i Linkolnit”.

Qyteti i preferuar Europian
Gjeneva (më pas Tirana)

Libri i preferuar
Udha e Shtegtarit

Pija e preferuar
Kafeja

Connect with Robb on LinkedIn

 


Lefter Roko, Zëvendës President i Financёs dhe Operacioneve

Lefter Roko ka punuar nё Qendrёn Lincoln qё kur ёshtё diplomuar nё Universitetin Ekonomik, mё 2001. Gjatё kёtyre viteve ai ka punuar nё Departamentin e Financёs si Zv President pёr Financёn dhe Administratën, ku është marrë me raportet për lëvizjen e parasё, buxhetin, bilancet, pagat dhe sigurimet. Ndërkohë ka patur mundёsinё tё pёrforcojё njohuritё e tij nё fushёn e financёs duke fituar titullin Kontabilist i Miratuar dhe tani ёshtё kandidat pёr titullin Auditues Ligjor. Ka mbaruar MBA pranë Universitetit Europian të Tiranës.

Filmi i preferuar:
Edhe kёshtu, edhe ashtu; Olimpi ka Rёnё (Olympus Has Fallen)

Favorite Book:
Koprraci nga Moliére

Ushqimi i preferuar:
Çdo gjë e gatuar mirë

Connect with Lefter on LinkedIn


Edita Nikolla, Zëvendës Presidente për Administratën

Edita Nikolla ka punuar nё administratёn e Qendrёs Lincoln pёr 22 vjet dhe ajo pohon se ky ka qёnё njё udhёtim i mrekullueshёm pёr tё. Ka ndёrruar disa pozicione gjatё viteve, si Asistente Administrative, Menaxhere, Drejtoreshё e Lincoln 1 dhe sё fundmi Drejtoreshё e Shёrbimeve. Ajo ёshtё e pёrkushtuar tё shёrbejё me dinjitet dhe profesionalizёm, si dhe tё rritet profesionalisht. Qёllimi i saj ёshtё tё ndihmojё nё zhvillimin e kujdesit ndaj klientit duke e çuar atë njё nivel mё lart ndёrsa bashkёpunon me secilin anёtar tё skuadrёs sё Qendrёs Lincoln duke i nxitur drejt suksesit.

Filmi i preferuar:
Mbreti Artur (King Arthur)

Favorite Singer:
Diana Krall, Pianiste dhe kёngёtare Jazz-i

Ushqimi i preferuar:
Kuzhina Italiane, veçanёrisht Tiramisú

Connect with Edita on LinkedIn


Diana Tërshana, Koordinatore e Programeve

Diana punon si Koordinatore Gjuhësh dhe Mësuese e Gjuhës Angleze në Qendrën Lincoln. Ka dhënë mësim për rreth 17 vjet në Qendrat Lincoln si edhe në Universitete shtetërore dhe private. Sa më shumë jep mësim aq më shumë motivohet. Rritja e saj profesionale ka qënë gjithmonë një nga qëllimet e saj kryesore. Dianës i pëlqen më shumë të lexojë artikuj revistash dhe të eksplorojë rrjete të ndryshme mbi strategji dhe teknika të mësimdhënies së Gjuhës Angleze si gjuhë e dytë. Mban titullin BA në Mësimdhënien e Gjuhës Angleze dhe MA në Linguistikë dhe Metodikë nga Universiteti i Tiranës.

Filmi i Preferuar: “The Green Mile”

Libri i Preferuar: Librat e Khaled Hosseinit si “Gjuetari i Balonave”, “Një Mijë Diej Vezullues” etj.

Ushqimi i Preferuar:  Perime të Pjekura në Furrë


Lindita Bushgjokaj, Administratore 

Linda punon si Administratore e Qendrës Lincoln 3 (Shkodër) që prej vitit 2015. U diplomua pranë Univeristetit “Luigj Gurakuqi” të Shkodrës në vitin 2000, në fushën e Mësuesisë së Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë. Gjatë viteve, ka punuar si mësuese e gjuhës shqipe dhe letërsisë, mësuese e gjuhës shqipe për të huajt, dhe mësuese e gjuhës angleze që në vitin 2007. Ajo ka punuar edhe në organizata të ndryshme kombëtare dhe ndërkombëtare. Zhvillimi profesional dhe menaxherial kanë qenë dhe janë synime të vazhdueshme për të. Përmes kurseve, trjanimeve dhe leximit vetjak është e përqendruar tek zhvillimi dhe përparimi në cilësitë e lidershipit dhe menaxhimit.  Pasioni, integriteti, profesionalizmi dhe krijimi i një atmosfere pozitive dhe zhvilluese janë shtylla të panegociueshme në punën e saj në mënyrë të vazhdueshme.

 

Filmi i parapëlqyer:      Libri e parapëlqyer:            Ushqimi i parapëlqyer:

Sleepless in Seattle,              Dreri i trotuareve                     Frutat e detit, perimet

Angels in the Snow.

 


Josh Miekley, Konsulent Biznesi

Josh Miekley punon si konsulent pranё Qendrёs Lincoln duke menaxhuar projekte për kujdesin ndaj klientin, zhvillimin e produkteve te reja si edhe marketingun. Ai ka mё shumё se njё dekadё eksperiencё nё mёsimdhёnien e gjuhёs angleze dhe nё trajnimin e mёsuesve nё SHBA, Shqipёri dhe Kosovё. Z. Miekley ka njё diplomё Masteri nё Edukim nga Universiteti i Cincinnati.

Filmi i preferuar:
The Pursuit of Happyness

Libri i Preferuar:
Çdo gjё e shkruar nga Ismail Kadare dhe “Axiom: Powerful Leadership Proverbs”

Pija e Preferuar:
Mocha Latte nga Starbucks, Freddoccino nga Mon Cheri.

Connect with Josh on LinkedIn


David Turner, Konsulent Biznesi

Prej mbi tridhjetë vjetësh, Davidi ka ofruar trajnime në fusha si inteligjenca emocionale, ndryshimi i menaxhimit dhe komunikimi për mijëra profesionistë globalë në SH.B.A, Europë dhe Azi. Davidi ka mbajtur pozicionin e trajnerit ndërkombëtar për kompani globale përfshi Boston Consulting Group, Thomson-Reuters, IBM, Forum Corporation dhe Thermo Fisher Scientific.

Filmi i preferuar:
Star Trek

Autori i preferuar:

Pija e preferuar:
Dopio makiato

Connect with David on LinkedIn